Steboma Groep neemt Post Luchtkanalen en Airhome over
Nieuws

De Steboma Groep start nieuwe jaar met aankondiging overnames van branchegenoten Post Luchtkanalen en Airhome

Beverwijk, Rosmalen en ter Apel, 8 januari 2024 – Ventilatiespecialist Steboma heeft in december 2023 branchegenoten Post Luchtkanalen en Airhome overgenomen. Met deze overnames groeit de Steboma Groep verder als ventilatiespecialist met een volledig landelijke dekking in Nederland. De overname van Post Luchtkanalen versterkt de activiteiten van de groep verder binnen de niet-residentiële markt, na de eerdere overname van Vink Groep in september 2023. Met de overname van service- en onderhoudsspecialist Airhome zet de Steboma Groep verder in op onderhoud binnen de residentiële ventilatiemarkt. Er zullen geen wijzigingen doorgevoerd worden in het dagelijkse bestuur van Post Luchtkanalen en Airhome.

Post Luchtkanalen is een specialist in het niet-residentiële segment van de ventilatiemarkt en heeft haar hoofdkantoor in Rosmalen en een productiefaciliteit in Poznán, Polen. Het bedrijf richt zich op high-end ventilatieoplossingen voor klanten in eindmarkten zoals hightech, pharma en de gezondheidszorg. Post heeft langlopende relaties met verschillende klanten, welke zij te danken heeft aan de hoge kwaliteit en productiestandaarden van haar ventilatieoplossingen. Airhome is een service- en onderhoudsspecialist die actief is in het residentiële segment van de ventilatiemarkt met vestigingen in Ter Apel en Deventer. Het bedrijf heeft verschillende woningbouwcorporaties als klant, voor welke Airhome het (periodieke) onderhoud van de ventilatiesystemen verzorgt. Daarnaast is zij ook actief voor verschillende installateurs en particulieren.

“De Steboma Groep is trots dat we vandaag deze twee overnames kunnen aankondigen om het volgende hoofdstuk te kunnen schrijven in onze ambitie om dé leidende ventilatiespecialist van Nederland te zijn. Met de overnames van Post Luchtkanalen en Airhome zetten wij verdere stappen vooruit binnen zowel het niet-residentiële segment als het residentiële onderhoudssegment van de ventilatiemarkt. Beide bedrijven hebben diepgewortelde kennis en expertise binnen de ventilatiemarkt en wij kijken er naar uit om de nieuwe medewerkers te mogen verwelkomen binnen de bredere Steboma Groep, die totalitair nu ongeveer 360 medewerkers telt” zegt Marco Koster van Steboma. “De overnames van Post Luchtkanalen en Airhome zijn de 4e en 5e in de reeks overnames sinds de lancering van de versnelde groeistrategie in oktober 2022. Hierdoor zullen wij nog beter in staat zijn om passende ventilatie oplossingen te bieden aan onze klanten” voegt Marco Koster toe.

Piet Kuipers, Algemeen Directeur Post Luchtkanalen zegt: “We zijn verheugd dat we Post Luchtkanalen bij de Steboma Groep kunnen voegen. Sinds jaar en dag focust Post Luchtkanalen zich op het leveren van hoogwaardige ventilatieoplossingen in de niet-residentiële markt. De afgelopen periode hebben wij veel aandacht besteed aan het verder professionaliseren van onze productielocatie in Poznán. Post, Vink en Steboma passen qua cultuur en activiteiten goed bij elkaar waardoor we kunnen bouwen op elkaars expertise, brede klantennetwerk en onze sterke reputatie. We zijn ervan overtuigd dat Post, onder de hoede van de bredere Steboma Groep, significant verder kan groeien en door kan investeren in toekomstige jaren”.

Bert Hazenberg, Algemeen Directeur Airhome zegt: “Wij kijken er naar uit om ons bij een grote professionele groep toe te kunnen voegen. De afgelopen jaren hebben wij ons vol ingezet voor sterke groei en het professionaliseren van de organisatie. Het voelt voor ons goed om deze stap te zetten, mede gezien de mogelijkheden die het ons biedt om onze klanten (nog) beter te kunnen bedienen. Het is belangrijk dat iedereen zich ervan bewust is dat wij als organisatie door blijven gaan waar we altijd al goed in zijn: kwaliteit leveren met een glimlach. De overname door Steboma zal deze gedachte alleen maar versterken en ons in staat stellen om nog een stap verder te gaan.”

De overnames van Post Luchtkanalen en Airhome zijn onderdeel van de vorig jaar gelanceerde buy-en-build strategie van de Steboma Groep. In oktober 2022 is investeringsmaatschappij Waterland toegetreden als aandeelhouder en strategische partner bij de Steboma Groep. Sinds de toetreding van Waterland hebben er al vijf overnames plaatsgevonden met de gezamenlijke ambitie om een leidende ventilatiespecialist te bouwen. Er wordt actief gezocht naar andere specialisten in de luchttechniek, zowel binnen het residentiële als niet-residentiële segment, om een nauw partnership mee aan te gaan.

Over de Steboma Groep          
DeSteboma Groep is de ventilatiespecialist die zich toespitst op het residentiële en niet residentiële segment (utiliteit) van de ventilatiemarkt in Nederland. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de leidende ventilatie-installateurs, waarbij zij als partner van een groot aantal bouw- en installatiebedrijven aan verschillende bouwprojecten deelneemt. Er werken momenteel 360 mensen vast bij Steboma en het bedrijf beschikt daarnaast over een grote flexibele schil. De Steboma Groep heeft momenteel vestigingen in Beverwijk, Deventer, Eindhoven, Ijsselstein, Katwijk, Schagen, Ter Apel, Rosmalen, en Poznan (PL). Bekijk de website voor meer informatie over de Steboma Groep.

Over Post Luchtkanalen
Post Luchtkanalen is een professional in het ontwerpen, produceren, installeren en distribueren van hoogwaardige ventilatie oplossingen binnen de niet residentiële markt. Zij focussen zich daarbij op ventilatieoplossingen voor segmenten zoals de hightech, gezondheidszorg en pharma markt. De oplossingen van Post Luchtkanalen worden geïnstalleerd op diverse locaties in het binnen- en buitenland.  Voor Post Luchtkanalen werken ongeveer 70 vaste medewerkers en beschikken zij over een grotere flexibele schil. Het bedrijf heeft een productiefaciliteit in Poznán en haar hoofdkantoor is gevestigd in Rosmalen. Bekijk de website voor meer informatie over Post Luchtkanalen.

Over Airhome

Airhome is een specialist op het gebied van service en onderhoud binnen de noord en oostelijke regio van Nederland. Het bedrijf staat dicht bij haar klanten, de woningcorporaties, en ontzorgd hen van alle service en onderhoud aan ventilatiesystemen. Airhome focust zich voornamelijk op woningcorporaties maar bied verder ook services aan installateurs en particulieren. Airhome heeft een vestiging in Deventer en haar hoofdkantoor gevestigd in ter Apel. Er werken ongeveer 30 fulltime werknemers bij Airhome. Bekijk de website voor meer informatie over Airhome.

Blijf op de hoogte

Ons laatste nieuws

Steboma Groep neemt Post Luchtkanalen en Airhome over
12 januari 2024

De Steboma Groep start nieuwe jaar met aankondiging overnames van branchegenoten Post Luchtkanalen en Airhome


Beverwijk, Rosmalen en ter Apel, 8 januari 2024 – Ventilatiespecialist Steboma heeft in december 2023 branchegenoten Post Luchtkanalen en Airhome overgenomen. Met deze overnames groeit de Steboma Groep verder als ventilatiespecialist met een volledig landelijke dekking in Nederland. De overname van Post Luchtkanalen versterkt de activiteiten van de groep verder binnen de niet-residentiële markt, na de eerdere overname van Vink
Lees meer
Vink Kerstfair 2023
29 december 2023

Sprankelende Vink Kerstfair 2023


Ieder jaar organiseert Vink Groep voor alle medewerkers van Vink Systemen, Vink Products, Induct, VSL Air en Vink Groep de Vink Kerstfair. Een fijn samenkomen waar we met elkaar terugkijken op het afgelopen jaar onder het genot van gezelligheid en plezier. Ook dit jaar werd het terrein rondom het kantoor getransformeerd tot feestelijke kerstfair waar alle medewerkers konden genieten van
Lees meer
Mijn Vink App eerste resultaten gesprekscyclus
29 november 2023

Succesvolle start: Eerste resultaten gesprekscyclus Mijn Vink app


In 2023 zette we met Vink Groep de stap naar het voeren van voortgangsgesprekken met onze medewerkers via onze Mijn Vink app. Met de introductie van de Mijn Vink app, een geavanceerde HR-applicatie ontwikkeld door Welder, maakte het traditionele beoordelingsgesprek plaats voor “In Gesprek”. Een innovatief programma gericht op de ontwikkeling van onze medewerkers, waarbij het ouderwetse beoordelingsgesprek met bijbehorend
Lees meer
Image
20 oktober 2023

Steboma en Vink zetten succesvolle stappen


Het is mooi om te zien dat de eerste resultaten van onze samenwerking tussen Steboma en Vink nu al zichtbaar worden. We werken samen aan het aantrekken van nieuwe medewerkers tijdens de banenmarkt. Daarnaast bieden we gezamenlijke projecten aan in zowel Rotterdam als Eindhoven en vindt er een aanzienlijke uitwisseling van ideeën en informatie plaats tussen collega’s van Steboma en
Lees meer
Vink Groep overgenomen door Steboma
14 september 2023

Steboma breidt uit in het niet-residentiële segment van de ventilatiemarkt met overname van Vink Groep


Beverwijk en Katwijk, 14 september 2023 – Ventilatiespecialist Steboma neemt branchegenoot Vink Groep over van investeerder FIELDS Group. Via de overname versterkt de Steboma Groep haar positie op het gebied van ontwerpen, leveren en monteren van ventilatiesystemen binnen de niet-residentiële markt en groeit de groep naar een omzet van circa €90 miljoen op jaarbasis. De Vink Groep blijft als zelfstandige
Lees meer
Image
23 augustus 2023

Partnership between the Vink Groep and Accutrol


Vink Groep will help organizations design, supply, install, and maintain the most energy-efficient facilities within the region’s new and existing critical environments. Danbury, CT, USA ― August 28, 2023 ― Accutrol LLC , the global leader in the manufacturing and distribution of innovative airflow technologies for critical environment airflow control and measurement, announced a new partnership agreement with Vink Groep. Vink Groep is
Lees meer
Image
17 augustus 2023

Mijn Vink app in gebruik


Sinds begin dit jaar werken bij binnen de Vink Groep met de Mijn Vink App. Een app voor verbinding en ontwikkeling voor al onze Vink medewerkers. In samenwerking met Welder is de app ontwikkeld en gelanceerd. Ondertussen hebben we de app al een aantal maanden in gebruik en zijn de reacties zeer positief! Mogelijkheden De app biedt een scala aan
Lees meer
Image
6 juni 2023

Nieuwe transportkarren


Begin 2022 zijn we gestart met een project voor nieuwe transportkarren om onze producten te vervoeren van en naar projecten en klanten. Met universele transportkar zorgen we voor een optimale beladingsgraad en gemakkelijker vervoer. De nieuwe kar is na zorgvuldige testperiode nu in gebruik genomen.. Ontwikkelen en testen Het ontwerpteam heeft diverse ontwerpen gemaakt, waar we testkarren voor hebben gemaakt.
Lees meer
Image
1 juni 2023

Eerste Vink Veiligheidsdag


De Vink groep heeft samen met Vink Systemen en Induct een veiligheidsdag georganiseerd, met het thema “Werken op hoogte”. De dag stond in het teken van het vergroten van de betrokkenheid, bewustzijn en het delen van ervaringen op het gebied van veiligheid. De Veiligheidskundige van DKG Safety verzorgde aansprekende presentaties en deelde ervaringen. Er was ook tijd om buiten met
Lees meer
Image
17 mei 2023

Vink’s got Talent


Binnen Vink hebben wij het programma Vink’s got Talent, wat dit jaar in het teken staat van managen van complexe projecten. Maar liefst 12 collega’s van verschillende afdelingen binnen de Vink Groep zijn recent met elkaar op site visit geweest bij een van onze farmaceutische projecten in Sassenheim. Bij dit project draagt Induct zorg voor de luchttechniek van een nieuwe
Lees meer
Image
30 maart 2023

Nieuwe website!


De verschillende bedrijven binnen de Vink Groep bedenken altijd een optimale oplossing voor uw lucht. Wij ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden de luchttechnische infrastructuur binnen uw bedrijf. Op iedere plek, binnen of buiten, overal ter wereld. Continu in beweging Als veel gevraagde partner voor bouwbedrijven, ontwikkelaars, installateurs, industriële afnemers en eindgebruikers staan wij niet stil. Wij zijn continu in beweging.
Lees meer
Image
3 januari 2023

Mijn Vink app voor verbinding en ontwikkeling


Bij Vink Groep vinden wij aandacht, verbinding en ontwikkeling van onze medewerkers heel belangrijk. Communicatie staat daarbij centraal en daar investeren we graag in. Onze interne communicatie verliep voorheen via een intranet platform. Toch zijn wij ons ervan bewust dat we ook op dit gebied moeten blijven ontwikkelen en investeren. Daarom is recent de Mijn Vink app, in samenwerking met
Lees meer
Lasersnijmachine moderniseert ons snijproces
13 juni 2022

Lasersnijmachine moderniseert ons snijproces


Op de website www.metaalnieuws.nl en www.laserbendingmachines.com is een mooi artikel verschenen met betrekking tot ons machinepark. De aanschaf van een lasersnijmachine moderniseert het snijproces en ons machinepark. Het hele artikel is hieronder te lezen: Vink Products in Katwijk heeft vier plasmasnijmachines vervangen door één lasersnijmachine met een automatisch beladingssysteem. Drie plasmatafels zijn al van de hand gedaan, één machine is
Lees meer
Dakkap met geïntegreerde opties
6 april 2022

Dakkap met geïntegreerde opties naar wens


Deze week zijn er meerdere dakkappen geproduceerd. In samenspraak met de klant zijn het doorvoerkanaal en de dakopstand geïntegreerd in de dakkappen. De volledig naar wens geproduceerde dakkappen worden aankomende week afgeleverd bij onze vaste en zeer gewaardeerde relatie.  Normaliter wordt er een dakopstand/plakplaat besteld en wordt een afspraak ingepland met de dakdekker. Nadat de dakdekker deze heeft ingeplakt, kunnen
Lees meer
Uniek uitblaasrooster van aluminium
1 februari 2022

Speciaal aluminium gecoat uitblaasrooster


In opdracht van een Soprowa Elsaker hebben wij een uniek uitblaasrooster van aluminium geproduceerd. Het toevoerrooster is op maat gemaakt voor een toepassing in een koof. Doordat er op locatie zeer beperkte ruimte was, had de klant een zeer specifiek uitblaasrooster nodig. In nauwe samenwerking is een aangeleverde schets omgezet tot een professionele productietekening. Het uitblaasrooster heeft een afmeting van 265x630x1115mm
Lees meer
Werknemer
19 januari 2022

Ontwikkelen en doorgroeien bij Vink Products


Dit leuke artikel stamt uit november 2020. Onlangs is een interview afgenomen met onze werknemer Jan Willem. Jan Willem is 19 jaar oud, komt uit Katwijk en is werkzaam bij Vink Products. Nadat hij zijn middelbare school verliet is hij met Vink Products in contact gekomen. Hij was op zoek naar een nieuwe opleiding en is terecht gekomen bij Vink
Lees meer
Project Vink Systemen
14 december 2021

Vink Groep vindt in FIELDS Group nieuwe partner voor de toekomst


De aandeelhouders van Vink Groep uit Katwijk (Zuid-Holland) hebben hun aandelen verkocht aan FIELDS Group, een ondernemende investeerder gericht op het verder ontwikkelen van bedrijven met potentie. Vink Groep heeft in FIELDS Group een investeerder gevonden die naast kapitaal ook ervaring en kennis inbrengt. De ervaring van FIELDS Group gecombineerd met het bestaande fundament van Vink Groep bieden een uitstekende uitgangspositie
Lees meer
Kwaliteit luchtkanalen
6 oktober 2021

Kwaliteit luchtkanalen wordt veelvuldig gecontroleerd


Elke dag worden er vele vierkante meters luchtkanalen geproduceerd in onze fabriek te Katwijk. Om de kwaliteit van de luchtkanalen te waarborgen, wordt de kwaliteit en luchtdichtheid van het kanaalwerk regelmatig getest door een onafhankelijke organisatie, namelijk het TÜV Rheinland Nederland BV. De luchtkanalen dienen te voldoen aan de eisen van het Luka Kwaliteitshandboek. Uit deze test kwam Luka D als resultaat
Lees meer
Grote batch dakkappen gereed
12 september 2021

Grote batch dakkappen gereed


In de fabriek van Vink Products staat een complete batch dakkappen klaar. De dakkappen zijn op maat geproduceerd door ons team van de constructie afdeling. Alle wensen en behoeften zijn doorgevoerd, zodat de klant een fraai product ontvangt conform verwachtingen. Deze week worden de dakkappen met behulp van onze eigen logistieke mogelijkheden afgeleverd op het project van de klant. Succes
Lees meer
Nieuwsberichten achtergrond
4 september 2018

PHF Services uit Katwijk versterkt Kuijpers


Kuijpers en PHF Services – specialist in het Design, Build, Maintain van kritische omgevingen in de pharma, healthcare en foodsector – gaan samen verder onder de naam Kuijpers PHF Services. Kuijpers neemt het bedrijf uit Katwijk met ingang van 1 september 2018 over. Kuijpers heeft al een solide positie op het gebied van controlled environments en is nu samen met
Lees meer
Nieuwsberichten achtergrond
4 september 2018

Vink Groep vindt FIELDS Group nieuwe partner voor de toekomst


De aandeelhouders van Vink Groep uit Katwijk (Zuid-Holland) hebben hun aandelen verkocht aan FIELDS Group, een ondernemende investeerder gericht op het verder ontwikkelen van bedrijven met potentie. Vink Groep heeft in FIELDS Group een investeerder gevonden die naast kapitaal ook ervaring en kennis inbrengt. De ervaring van FIELDS Group gecombineerd met het bestaande fundament van Vink Groep bieden een uitstekende uitgangspositie
Lees meer
Nieuwsberichten achtergrond
9 juli 2018

Mooie en succesvolle dag op het Katwijkse Ondernemersplein


Zaterdag 7 juli jongstleden heeft het Katwijkse Ondernemersplein plaatsgevonden op het Duinplein aan de Katwijkse boulevard. Vink Groep heeft hier acte de présence gegeven met een mooi ingerichte stand. Een unieke kans om het Katwijkse publiek kennis te laten maken met de producten/diensten van de Vink Groep en haar onderliggende organisaties. Naast veel interactie met passanten, was er ook genoeg
Lees meer
Nieuwsberichten achtergrond
6 juni 2018

Vink Groep aanwezig op Katwijkse Ondernemersplein


Op zaterdag 7 juli staat Vink Groep met een stand op het Katwijkse Ondernemersplein in Katwijk. Het Katwijkse Ondernemersplein is samen met Haringrock en de Vrijmarkt onderdeel van het Haringrock Festival. Een fantastisch evenement dat naar verwachting meer dan 25.000 bezoekers gaat trekken. Dit is een unieke kans om het bezoekende publiek in Katwijk nader kennis te laten maken met Vink
Lees meer
23 mei 2018

Vink Groep wenst v.v. Katwijk heel veel succes


 Het zijn spannende tijden voor supporters van v.v. Katwijk, aangezien de club kampioen kan worden van de tweede divisie. Aanstaande zaterdag, 26 mei, speelt v.v. Katwijk de laatste wedstrijd van het seizoen tegen nummer 2 en directe concurrent om het kampioenschap Kozakken Boys. Waar v.v. Katwijk genoeg heeft aan een punt, moet Kozakken Boys winnen om kampioen te worden. Het belooft
Lees meer

Loop je ergens tegenaan?

Wij denken graag mee!

Kom in contact