MVO en duurzaamheid

Wij nemen onze verantwoordelijkheid

MVO en duurzaamheid binnen De Vink Groep

Wij kiezen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en nemen onze verantwoordelijkheid om in de bedrijfsvoering rekening te houden met de effecten op mens, milieu en maatschappij. Bij alle beslissingen rondom onze dagelijkse processen maken wij keuzes die het beste zijn voor onze omgeving.

Thema’s waar wij actief mee bezig zijn:

  • Energiebesparing
  • Veiligheid en gezondheid
  • Afvalreductie
  • CO2 footprint

Wij denken aan de toekomst

Veiligheid, gezondheid en afvalreductie

Binnen De Vink Groep is het gebruik van een innovatieve hijs- en rolcontainer ingevoerd. Op deze manier voorkomen we veiligheidsincidenten bij transport van kanalen en andere apparatuur.

Verder werken we met het 6S Lean principe waarbij de S van schoonmaken en schoonhouden van de werkplek en omgeving heel belangrijk is. Daarnaast hebben we het afplakken van luchtkanalen met plastic vervangen door een niet vervuilend schoonmaakproces op de bouwplaats. Door vervanging van 4 machines door één energiezuinige machine verminderen we het afvalpercentage van staal. 

Slimme oplossingen die werken

CO2 footprint en energiebesparing

Wij hebben respect voor het milieu en denken aan onze volgende generatie. Met onze innovaties en oplossingen dragen wij hieraan bij. 

Er is een elektrisch wagenpark, elektrische heftrucks en op het terrein van De Vink Groep bevinden zich diverse laadpalen. Verder hebben we ons logistieke proces van bezorging veranderd om minder vervuilende kilometers te maken. Op het gebied van energiebesparing is een mooie stap gemaakt door 4 energievretende en vervuilende plasma machines te vervangen door een energiezuinige lasersnijder. 

meer weteN?

Daar helpen wij graag bij!

Kom in contact