Geschiedenis

HOE DE VINK GROEP IS ONTSTAAN

Onze geschiedenis

In 1961 startte onze grondlegger met een smederij. Door de jaren heen is dit uitgebreid en verder ontwikkeld, tot vandaag de dag: een complete groep bedrijven die zorgen voor luchttechnische oplossingen.

Onze mensen werken in binnen- en buitenland aan innovaties en oplossingen. Samen zorgen we voor projecten die er toe doen. 

 

 

Maatschappelijk Verantwoord
en duurzaam ondernemen

De toekomst

Wij nemen onze verantwoordelijkheid om in de bedrijfsvoering rekening te houden met de effecten op mens, milieu en maatschappij. Samen met onze partners en klanten werken wij aan duurzame oplossingen die onze aarde beschermen. Met elkaar zorgen wij voor veilig werken, duurzame producten en een optimale CO2 footprint.

1961 - 1975

Ed Vink treed als 16-jarige jongeman in dienst bij de dorpssmederij van Piet de Haas in Noordwijk. Na vijf jaar ervaring opgedaan te hebben werd in 1965 een compagnonschap aangegaan.
Op 1 januari 1971 neemt Ed Vink de smederij van de toen 65-jarige Piet de Haas over. De eerste aanraking met luchtkanalen kwam in de vorm van een opdracht van ‘overbuurman’ Putman. Deze installateur was bezig met de bouw van een sporthal in Noordwijk en daar moesten luchtkanalen worden geplaatst. Deze opdracht was de aanloop van meer en grotere opdrachten op luchtkanalengebied. De naam van de smederij werd dan ook na enige tijd omgedoopt in E.A. Vink Luchtkanalen


1976 - 1990

Wegens ruimtegebrek in de smederij verhuisde het bedrijf in 1976 naar de Lageweg 8 op het industrieterrein ’t Heen in Katwijk. Vanwege de groei van het bedrijf is in 1982 nog een ander pand aan de Ambachtsweg aangekocht waar een deel van de productie werd ondergebracht. Omdat er niet alleen luchtkanalen werden gemaakt, maar ook andere staalproducten, is in 1990 de naam E.A. Vink Luchtkanalen veranderd in Vink Systemen.

1991 - 2002

Door de groei van het bedrijf en de problematiek van het produceren op twee locaties is in december 1989 de eerste paal geslagen voor een groter pand aan de Lageweg 53. In 1991 is dit pand in gebruik genomen. In 1994 is een gedeelte van het pand van de buren gehuurd waar het magazijn werd ondergebracht. In 1997 is een extra productiehal gehuurd aan de Scheepmakerstraat 32 die met name gebruikt werd voor de productie van grote luchtkanalen. Begin 1998 heeft oprichter Ed Vink zijn functie als Algemeen Directeur neergelegd.


2002 - 2020

Vanwege ruimtegebrek, logistieke knelpunten en het produceren op verschillende locaties is in 2001 de beslissing genomen om het bedrijf te verhuizen naar de huidige locatie aan de Nijverheidstraat 1 in 't Heen in Katwijk.


2020- heden

In 2020 vindt Vink Groep in FIELDS Group nieuwe partner voor de toekomst. Door de stevige groei van Vink Groep is besloten om op zoek te gaan naar een sterke financiële partner om het bedrijf in de volgende groeifase te begeleiden en professionaliseren. Daarnaast is ook de ervaring en kennis van Fields Group gecombineerd met het bestaande fundament van Vink Groep een uitstekende uitgangspositie voor het bouwen aan verdere groei.

Wilt u meer informatie?

Wij denken graag mee!

Kom in contact